Diensten

Basic engineering/Ontwerp

ChemieConnect ondersteunt u graag bij het ontwikkelen en realiseren van oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken binnen de chemiesector. Door onze krachten te bundelen zijn wij thuis in process engineering, civil & structural, mechanical & piping en electrical & instrumentation en hebben ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van het proces en het ontwerpen van productie-installaties van onderzoeksfase tot en met realisatie en exploitatie.

Onze adviseurs bundelen hun ruime vaktechnische knowhow met uitgebreide kennis van de chemiebranche. Samen met u benaderen we uw vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken en buiten de bestaande kaders. Aan de hand van deze pijnpunten ontwerpen wij een nieuwe chemie installatie die niet alleen voldoet aan de wet- en regelgeving, maar ook aan uw wensen. Vervolgens bouwen wij uw chemie-installatie volgens afspraak.

Algemeen/Vergunningen

Wij zijn de maatstaaf voor actuele kennis over vergunningen en regelgeving, het leveren van chemie en het ontwerpen, ontwikkelen, produceren, monteren en onderhouden van volledige chemie-installaties. ChemieConnect zorgt ervoor dat het bevoegd gezag volledig akkoord gaat met de chemie-installatie. Verder geven wij advies over wet- en regelgeving, de bekende BRL en alle randzaken zoals hygiëne, milieu, brandveiligheid en ARBO. Wij kunnen specifieke vragen beantwoorden ter ondersteuning, dan wel de volledige vergunning voor de opdrachtgever verzorgen.

Civiel

Civiel is volgend op het proces. Civiel zorgt niet alleen dat alles wind- en waterdicht is, maar ook dat de bodem beschermd is, een goede fundatie heeft en dat er veilig gewerkt kan worden. ChemieConnect adviseert op deze onderdelen. Green- en brownfield hebben hun eigen specifieke uitdagingen. Puzzelen op de beperkte ruimte, aansluiten op bestaande gebouwen, laad- en losplaats of een welstandstoets? Met al uw vragen kunt u terecht bij ChemieConnect.

Proces ontwerp

Diepgaande kennis van processen is wat ChemieConnect onderscheidt van andere engineering- en automatiseringsbedrijven. Van bij het begin van een project helpen wij onze klanten met het uittekenen van het (productie)proces. Onze proces engineers richten zich daarbij op betrouwbaarheid, operationele excellentie en compliance.

Voordelen:

 • In plaats van een ‘scope design’ zorgen wij voor een slim en geoptimaliseerd ‘solution design’.
 • Indien gewenst zetten wij een ‘joint engineering team’ op waarbij we onze kennis aan die van de klant koppelen.
 • Onze proces engineering is gebaseerd op jarenlange ervaring in de praktijk zodat het ook rekening houdt met dagdagelijkse operations.
 • ‘We design to build’: bij het ontwerp houden we al rekening met de eigenlijke realisatie en automatisering. Zo vermijdt u problemen in de constructie- en commissioningfase.

Engineering & Installation

ChemieConnect heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van elektrische installaties en netwerken. We bieden betrouwbare oplossingen voor de meest uiteenlopende projecten met betrekking tot elektriciteit en instrumentatie. Bij al onze E&I engineering maken we gebruik van CAD-tools zoals AutoCAD, Eplan of AutoPlant. Daarmee creëren we modellen, tekeningen en documentatie, zodat u direct duidelijk zicht krijgt op het beoogde resultaat. Kennis van materialen en goede contacten met leveranciers zorgen voor een prijsbewuste, kwalitatieve en snelle uitvoering.

We ontwerpen en installeren:

 • Elektrische panelen (constructie in eigen werkplaats)
 • Instrumentatie (flowmeters, drukmeters, etc.)
 • Kabelnetwerken
 • IT netwerken
 • Infrastructuur voor elektrische installaties (kabelgoten, etc.)

Werktuigbouw

ChemieConnect is de juiste partij voor het engineeren, bouwen en monteren van chemie opslag- en doseerinstallaties. De variatie in kunststof en metalen is groot en biedt dus veel mogelijkheden. Met onze ervaren vakmensen en een modern machinepark voorzien wij onze klanten van producten die aan de hoogste normen kunnen voldoen. Zo maken wij met grote regelmaat installaties volgens de BRL-K903 richtlijnen en werken we volgens de DVS-richtlijnen.

Van een serie opslagtanks tot een kleine lekbak: alle producten worden met volle aandacht gemaakt. Onze medewerkers beheersen alle las- en lijmtechnieken en worden hier doorlopend in getraind om de hoge standaard te behouden. Daarnaast is er doorlopend veel aandacht voor de veiligheid; al onze uitvoerende medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. Zo levert ChemieConnect veilig vakwerk.

HVAC

HVAC staat voor Heating (verwarming), Ventilation (ventilatie) en Air Conditioning. ChemieConnect biedt twee soorten klimaatbeheersingssystemen. Aan de ene kant installeren wij de klimaatbeheersing voor kantoren en aan de andere kant specifiek voor productieruimtes. Beide systemen zijn in grote lijnen hetzelfde en dienen hetzelfde doel: het zo aangenaam mogelijk maken voor de mens, en het creëren van het ideale klimaat voor het productieproces.

Klimaatbeheersing kantoor

Een aangenaam werk-/ verblijfsklimaat zorgt voor een hogere tevredenheid van uw werknemers en klanten / gasten. Deze personen staan dan ook centraal bij de keuze van het soort klimaatbeheersing. Een goed klimaatsysteem zorgt voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Daarnaast weert het onaangename geurtjes en houdt het de lucht fris en van hoge kwaliteit.

Klimaatbeheersing productieruimte

De klimaatbeheersing van een productie ruimte vraagt om andere specificaties dan een installatie voor kantoor of verblijfsruimte. Een goede koeling zorgt voor een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid waardoor in vele gevallen ook het productproces vlotter verloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hygroscopisch gevoelige stoffen.

Proces automatisering

ChemieConnect ontwerpt en installeert regeltechnische applicaties zoals PLC- en SCADA/HMI-software. Die systemen sturen uw machines, houden meetgegevens bij en ondersteunen het werk van de operatoren. Met een SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) controleren uw operatoren via een vereenvoudigde gebruikersinterface alle operationele bedrijfsprocessen. Wij zorgen ervoor dat op het dashboard alleen relevante informatie komt, zodat uw productielijnen optimaal worden aangestuurd. Dankzij een PLC/SCADA-systeem kunnen uw operatoren doeltreffender werken.

Het zorgt immers voor:

 • Eenvoudig visualiseren van productiegegevens
 • Sturing door middel van een dashboard
 • Automatische alarmering

Koppeling tussen PLC en MES

We bouwen uw SCADA boven op gelijk welk PLC-type en maken indien gewenst de koppeling naar een bovenliggend MES (Manufacturing Execution System) of een ander computersysteem, zodat alle processen perfect op elkaar zijn afgestemd. We hebben specialisten voor de volgende systemen:

 • Siemens
 • Rockwell Automation
 • Schneider Electric
 • GE
 • Wonderware

Utilities

Voor productie processen moeten ook vaak perslucht, stoom, vacuümlucht, speciale gassen en soms ook thermische olie aanwezig zijn. ChemieConnect beschikt over de kennis en ervaring om ook dit voor u te verzorgen. Wij installeren van opwekeenheid (compressor, vacuümpomp ) tot afnamepunt. Wanneer nodig met gecertificeerde lassers. Daarnaast kunnen wij de gehele elektrische installatie op ons nemen en passen we de nieuwste technologische ontwikkelingen toe zoals LED-verlichting en frequentie gestuurde pompen.

Chemie

ChemieConnect ontwikkelt, produceert en levert chemie, van kleinverpakking tot bulk, voor de meest uiteenlopende toepassingen. Levering vindt plaats rechtstreeks vanuit onze eigen voorraad van meer dan 1.500.000 liter of via andere gerenommeerde producenten. Onze chemie, zowel Food Grade als Technical, is toepasbaar voor reiniging en desinfectie en ook als grond- en hulpstoffen voor de levensmiddelenindustrie. Toepassingen zijn pekelbaden, reiniging en desinfectie van procesapparatuur en afvalwater.

Assortiment

Een greep uit het assortiment:

 • Natronloog, natriumhypochloriet, kaliumhydroxide
 • Salpeterzuur, citroenzuur, zoutzuur, fosforzuur
 • Calciumchloride

Met een gegarandeerde 24-uurs ondersteuning hoeft uw productie nooit stil te vallen. Daarnaast kunnen onze eigen, goed opgeleide, ervaren chauffeurs ook ADR geclassificeerde vloeistoffen overpompen in uw voorraadsysteem, met inachtneming van de bijbehorende wet- en regelgeving

CIP & SIP

In de farmaceutische omgevingen van vandaag spelen Cleaning-in-Place (CIP) en Sterilization-in-place (SIP) een doorslaggevende rol bij de vermijding van kruiscontaminatie en de waarborg van de steriliteit van apparatuur voor de productie van geneesmiddelen. Het ontwerpen van dergelijke systemen vergt zeer goede technische vaardigheden en knowhow van de kritieke procesparameters.

Inspectie & onderhoud

Installaties dienen regelmatig geïnspecteerd en onderhouden te worden. Onze service engineers zorgen er voor dat de kwaliteit en veiligheid van de producten geborgd wordt. Dit doen zij door middel van een periodieke controle. Op basis daarvan wordt een rapportage opgesteld, wat uitmondt in een advies over de uit te voeren acties.

 • Autoriteit en expertise
 • Actuele kennis
 • Ketensamenwerking
 • Van ontwerp tot beheer en onderhoud

Contact met

Chemieconnect

ChemieConnect is een samenwerking tussen uiteenlopende, complementaire bedrijven die binnen hun bedrijfsvoering te maken hebben met chemie.

Geograaf 40
6921 EW Duiven