Nieuws

Nieuwe installatie bij Chrysal in gebruik

In de laatste uitgave van het vakblad Process control staat een uitgebreid artikel over het project van Chrysal, een groot internationaal corn dat bloemen- en plantenvoeding produceert. Vier partners van ChemieConnect, te weten Altop Kunststoftechniek, George Fischer, Inventflow en VEGA, leverden hiervoor een nieuwe, betrouwbare installatie. Hieronder een passage uit het artikel.

“Vloeiende overgang naar nieuwe installatie door nauwe samenwerking”

Chrysal, een groot internationaal concern dat bloemen- en plantenvoeding produceert, bouwde twee jaar geleden in Nederland een compleet nieuw tankenpark en mengerij naast een bestaande installatie. Een vloeiende overgang van de bestaande installatie naar de nieuwe was een cruciale voorwaarde voor het concern en om die reden riep Chrysal de hulp in van Altop Kunststoftechniek, +GF+, VEGA en Inventflow.

Betrouwbare partners
Chrysal, een groot internationaal concern dat bloemen- en plantenvoeding produceert, bouwde twee jaar geleden in Nederland een compleet nieuw tankenpark en mengerij naast een bestaande installatie. Een vloeiende overgang van de bestaande installatie naar de nieuwe was een cruciale voorwaarde voor het concern en om die reden riep Chrysal de hulp in van Altop Kunststoftechniek, +GF+, VEGA en Inventflow. installatie hadden we te maken met slijtage, waardoor nieuwbouw een goede oplossing zou zijn”, vertelt de projectleider van Chrysal.

“Omdat het een complex project betrof, prefereerden wij een pragmatische en flexibele aanpak. We hebben daarom bewust niet gekozen voor een grote engineer, maar juist voor partners die we goed kennen, ons eerlijk advies geven en oplossingsgericht denken.”

Chrysal vond vier geschikte partners voor het project in hun eigen netwerk: Altop Kunstoftechniek voor de tanks, +GF+ voor de afsluiters, VEGA voor de niveaumeetapparatuur en Inventflow voor de pompen. “Met deze vier partijen vertrouwden we er op dat we dit project konden realiseren”, verduidelijkt de projectleider. “En dat bleek ook te kloppen.”

Lees hier het volledige artikel.

Contact met

Chemieconnect

ChemieConnect is een samenwerking tussen uiteenlopende, complementaire bedrijven die binnen hun bedrijfsvoering te maken hebben met chemie.

Geograaf 40
6921 EW Duiven